Slide 1

Login Form

In de prefab bouw heeft de intrede van houtskeletbouw gevel- en scheidingswand elementen een steeds groter aandeel verworven. Bouwbedrijf Tuinte produceert deze elementen voor zowel woning- als utiliteitsbouw. De wanden worden geheel naar wens van de opdrachtgever geproduceerd. Dus het gehele pakket van opbouw, materiaal keuze, gewenste isolatiewaarde wordt met u als opdrachtgever overlegd. Prefab aan- uitbouwen.

Bij de bouw van houten prefab aan- en uitbouwen, kunt u kiezen voor uit twee systemen;

1. Op de bouw worden de prefab elementen ter plaatse in elkaar gezet.
2. De uit- aanbouw wordt compleet in de timmerfabriek gefabriceerd en d.m.v. een kraan geplaatst.

In beide gevallen zal de constructie niet veel van elkaar afwijken. Voordelen van een houten zijn een snelle werkwijze en een gering gewicht. Ten opzichte van een steenachtig bouwwerk bespaart u 25-30% van het gewicht. Dit geeft een forse besparing op de funderingskosten. Verder is de isolatie op te nemen in de bouwelementen, dit leidt niet alleen tot een goede isolatie maar ook tot ruimte winst binnen de woning. Tijdens deze bijna droge bouwmethode brengt bijna geen bouwvocht met zich mee brengt, het is dus niet nodig om de woning droog te stoken. Tot slot biedt het werken met hout een grote flexibiliteit in vormgeving en uitvoering. De keuze voor de buitenafwerking is vrij: metselwerk, houten gevelbekleding, keramische elementen, plaatmateriaal, pleisterwerk of een combinatie daarvan.

Voor het plaatsen van een prefab aan- uitbouw moet men denken aan maximaal acht werkdagen op de bouwplaats. Eerst wordt de fundering en de geïsoleerde beganegrondvloer aangebracht, hierna wordt de verbindingsdoorbraak gemaakt tussen de nieuwe uitbouw en de bestaande woning. Wanneer dit gebeurt is kan de prefab uitbouw op de beganegrondvloer worden geplaatst en worden aangesloten aan de bestaande woning. Wanneer er niet gekozen is voor een prefab metselwerk, wordt ter plaatse de buitenmuur opgemetseld.